15 Aralık 2014 Pazartesi

Yıl Sonu Çılgınlığı ve Londra'da Kış Eğlenceleri

Pek çok kişi için yılın en keyifli olan Kasım-Aralık dönemi benim için özellikle Dalya okul çocuğu olduğundan bu yana pek de keyif alamadığım bir döneme dönüştü.

Londra'da kışın en karanlık ve soğuk günleri Noel'in süs ve ışıklarıyla aydınlanarak keyifli bir hale dönüşürken Dalya'nın bale gösterisi; cimnastik gösterisi; okuldaki Noel gösterisi; korosu; Noel para toplamaları; Noel hediye alışverişi; kart yazmalar;Türkiye tatiline hazırlık alışverişleri ve Ocak ayındaki Dalya'nın doğumgünü organizasyonunu yapmakla meşgul olan benim için bir an once sona ermesini istediğim bir dönem olur hep. 

Bu sene bir de Lara'nın varlığıyla daha da çetrefilli oldu günlerim. Onun uyku düzenine göre ayarlamaya çalıştığım zorunlu koşuşturmalara bir de katı gıdaya geçişi eklenince biraz daha fazla planlama gereği doğdu. İşin garibi çoğunlukla planların tutmadığı ama günün sonunda herşeye bir şekilde yetişebilmiş olmanın mutluluğu ile  sonuçlanır oldu neredeyse her günüm. Ama pes etmek yok. Ne olursa olsun keyifli Noel günlerinden faydalanmak niyetindeyim sene bitmeden. 

Geçen haftasonu o günlerden biriydi. Cumartesi günü Dalya'nın çok sevdiği bir kış faaliyeti olan buz pateni yaptık. Mekan olarak Hampton Court Palace'ı seçtik bu sefer. Sorularıyla baş ağrısı yarattığı ve bir aksaklık olup da geçekleşemeyince feci bir hayal kırıklığı yaşadığı için son ana kadar ona söylemedik planımızı. Bu süprizden çok mutlu oldu tabii. Ben bu sefer Lara'yla yapışık durumda olduğum için kaymadım. Zaten çok iyi kaydığım da söylenemez ama deniyorum ve de çok eğleniyorum. Her defasında bir yerlerimi kırmadan atlattığım için de şükrediyorum. Koşuşturmalardan sıyrılarak kışın güzelliklerinden az da olsa faydalanmak çok iyi geldi, size de tavsiye ederim.

Ailece yapılacak bu keyifli faaliyet için Londra'daki sevdiğim mekanlardan size kısaca bahsetmek istiyorum:


Doğal Tarih Müzesi Buz Pisti  (Natural History Museum Ice Rink)

Şehrin merkezinde en sevdiğimiz müzelerden olan  Doğal Tarih Müzesi'ni arkasına alarak, ışıklarla süslü ağaçların ve görkemli Noel ağacının süslediği Doğal Tarih Müzesi buz pisti Londra'nın en büyüleyici buz pisti bence. 1000 metrekare büyüklükte olan ana pist, çocuklar için daha tenha küçük bir pist ile birleşiyor. Çocuk pistinde minik penguenler kiralamak mümkün, bu sayede destekle kaymayı öğrenebiliyor çocuklar. 2014'de 10. yılını kutlayan buz pistinin hemen yanında bir atlıkarınca bulunuyor. Ayrıca buz pistine bakan sıcacık bir  kafesi var.

Londra'da ilk kaydığımız yer olan Doğal Tarih Müzesi pistini ben çok seviyorum ancak bir kötü yanı çok turistik ve merkezi konumundan dolayı çok kalabalık. O nedenle iyi kaydığınızı düşünüyorsanız bu pistte kayın derim çünkü kalabalıktan ve kayanların hızından kendi halinde yavaş yavaş kaymak pek mümkün olmuyor.

Adres: National History Museum, Cromwell Road, SW7 5BD
Açık olduğu tarihler: 3 Aralık - 4 Ocak

     
Hyde Park Kış Harikalar Diyarı (Hyde Park Winter Wonderland)

Hyde Park her sene ışıltılı Noel kutlamasına ev sahipliği yapar. Çocuklar için kaydırak, salıncak, atlıkarınca, sirk gibi eski panayırların tadında bir sürü eğlencenin olduğu bu büyük organizasyonda aynı zamanda puz pisti de yer alıyor. Burası Büyük Britanya'daki en büyük dış mekan buz pisti olarak biliniyor ve 100.000 ışıkla aydınlanıyor.
Dalya küçükken hemen hemen her sene gidiyorduk Hyde Park'ın kış eğlencesine. Buz pistinde ben kaymadım ama çok hoş bir ortamı var. Tek eksisi turistik ve çok rağbet olması, o nedenle  çok kalabalık. Bu nedenlerle benzer eğlenceleri yaşadığımız yerde de buluyor olduğumuzdan son dönemde gitmez olduk Hyde Park'a. Buz pisti için olmasa bile, Noel eğlencesi için bir harikalar diyarına çevrilmiş olan Hyde Park bu dönemde mutlaka görülmeli.

Adres: Hyde Park
Açık olduğu tarihler : 3 Aralık - 4 Ocak

Hampton Court Sarayı Buz Pisti (Hampton Court Palace Ice Rink )

Henry VIII'nin 16. yüzyıldan kalma sarayının resim gibi bir arka fon oluşturduğu 900 metrekarelik buz pisti çok sanatsal;özellikle karanlıkta ışıkları yandıktan sonra. Doğal Tarih Müzesi'nden sonra en etkileyici buz pisti bence. Ayrıca kendine çok güvenmeyen kayakçılar öğretmen eşliğinde kayabiliyorlar veya genç kayakçılar ders alabiliyor önceden yer ayırtma şartıyla. Çocuklar için minik penguenlerden burada da var. Yaşadığımız yere yakın oluşu Hampton Court Sarayı'nı bize çok cazip hale getiriyor. Büyüleyici mekanı ve sıçak çikolata ve sıcak şarap ile ısınıp soğuğun keyfini çıkarmak için ideal olan kafesi ile kışın keyfinin çıkarıldığı daha iyi bir yer olamaz sanırım.

Adres: Hampton Court Palace East Molesey, Surrey, KT8 9AU
Açık olduğu tarihler : 3 Aralık - 4 Ocak




Canary Wharf Buz Pisti (Canary Wharf Ice Rink)

Şehrin finans merkezi olan bir diğer ucundaki Canary Wharf'ın buz pistiyle tanışmamız eşimin iş yerinin orada olmasından kaynaklanıyor. Buz pistinin çok tenha olduğunu söyleyince bir deneyelim demiştik ve çok memnun kaldık. Kalabalık ve hız yok bu pistte, yeni öğrenenler veya çocuklar için ideal.
Ayrıca Canary Wharf’ın gökdelenleri bu puz pistine çok farklı bir mekan oluşturuyor. Pistte oluşturulan bir patikadan geçmek zorunda olan kayakçılar zorunlu olarak ışıltılı ağaçlar arasında hoş bir gezinti yapıyorlar. Yakındaki restoranda kış kokteyleri, sıcak çikolata ve lezzetli yemeklerden faydalanmak da mümkün.

Adres: Canada Square Park
Açık olduğu tarihler : 3 Aralık - 27 Şubat

Kendi deneyimlerimizden yola çıkarak Londra'da kışın keyfini yaşamanın birkaç yolunu sizinle paylaşmaya çalıştım. Pazar günü yaptığımız diğer keyifli faaliyeti de başka yazıma saklıyorum...

2 yorum:

  1. Karın, kışın, yeni yıl hazırlıklarının ve yeni yılın keyfini çıkarın. Mutlu yıllar....mehmet

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Mehmet abi, size de sağlıklı, mutlu yeni bir yıl diliyorum. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil